Sohbet Et!
BURADA SOHBET ZİL ZURNA!
Sohbet siteleri arasında kullanıcıların keyifli zaman geçirmesi için hizmet veren site 100'den fazla kullanıcıya sahiptir.
mirc indir
Program üzerinden chat odalarına bağlanmak için mirc indir.

Müzik Gerçekden De Ruhun Gıdası Mı?

Müzik Gerçekden De Ruhun Gıdası Mı?

 

Gündelik sohbetlerimizde, arkadaş ortamlarımızda veya yalnız kaldığımızda olmazsa olmazlarımız arasındadır müzik. Müzik hayatımızla o kadar iç içe ki, köklerimize baktığımızda bile her türlü duygu ve düşüncelerimizi dile getirmenin bir aracı hatta bir yerden sonra amacı haline gelmiştir. Müzik, pek çok farklı bilim dalları arasında araştırma konusu yapılmış hatta kimi zaman müziğin kendisi tedavi metodu olarak kullanılmıştır. Seslerin ve buna bağlı olarak armonilerin psikoloji bilimi açısından dikkate değer bir tedavi yöntemi olduğu konuşulmakta ve hatta kimi zaman terapilerde uygulanmaktadır. Müziğin tarihçesinde bile müziğin kendisinin bile tılsımlı etkilerinin olduğunu düşünen insanoğlu, büyücülük faaliyetlerinde bile müzikten yararlanmışlardır. Peki müzik sanıldığı kadar “Ruhun Gıdası Mı?”

Bu yazımızda, bazı kökleşmiş kodlanışlarımızı yani önyargılarımızı biraz olsun kenara koyarak yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz… Gündelik muhabbetlerimizde müziğin önemi vurgulandığında sıklıkla “Ruhun Gıdası” tabiri sıkça vurgulanır. Ancak son yapılan araştırmalarda müziğin sanıldığı gibi topyekün bir yarar mekanizması olduğunu tartıştıracak bulgulara rastlandı..

ABD’deki Georgia Üniversitesinde yapılan bir araştırma sonucunda iş yaparken müzik dinleyen insan ile müzik dinlemeyen insan arasında karşılaştırmalar yapıldı. Sonuç ise sessiz ortamda iş yapan kişilerin işlerini diğer gruba göre daha çabuk bitirdiği sonucuna varıldı. Müziğin diğer zararları arasında dikkat dağınıklığı ve daha ileri zamanlarda hafıza kaybına yol açabileceğine dair bilimsel çalışmalar da mevcut.
Ayrıca Dünya Sağlık Örgütü (WHO), günde bir saatten fazla müzik dinlemenin zararlı olduğu noktasında 2015 yılında açıklama yapmıştır. Dünya Sağlık Örgütü doktorlarından Dr.Etyen Krug, yüksek sesle müzik dinleniliyor sa bu bir saatin bile fazla olduğu noktasında açıklamalarda bulunmuştur…

YORUM YAP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Pretorya
    Cevapla

    Güzel bi yazı olmuş …

  • Marko paşa
    Cevapla

    Herşeyin yararı olduğu gibi bir zararı da vardır.. Güzel bi yazı olmuş…

  • Oktayy
    Cevapla

    Dikkat edicez..

  • Asabi
    Cevapla

    Dikkat etmek lazım..

  • KıRıK
    Cevapla

    Guzel bir konu dikkate almak lazım.

  • SıRat
    Cevapla

    Kaleminize saglık

  • Happy
    Cevapla

    Yuregine saglik her kim ise. Guzel bi yazi olmus.

  • mislina
    Cevapla

    Her bir cümleniz çok doğru kaleminize sağlık

  • ErCan
    Cevapla

    Önemli bir konu

  • BirGüL
    Cevapla

    Yuregine Kalemine sagki güzel bir yazi olmus

  • aLev
    Cevapla

    Yüregine saglik

Ne aramıştınız?

Kategoriler

Arkadaşlarını Bul
#Sohbet odalarında güzel dostluklar
Müzik Dinle
#Radyo Kanalımızda müziğin ritmini hisset
Yardımlaşma
#Help kanalından yardım alabilirsin