Sohbet Et!
BURADA SOHBET ZİL ZURNA!
Sohbet siteleri arasında kullanıcıların keyifli zaman geçirmesi için hizmet veren site 100'den fazla kullanıcıya sahiptir.
mirc indir
Program üzerinden chat odalarına bağlanmak için mirc indir.

Depresyon Doğal Tedavileri

Depresyon Doğal Tedavileri

Depresyonun Doğal Tedavileri Nelerdir?

Depresyonun Doğal Tedavileri hakkında çok uygulama var. Depresyon, dünyamızda gevşek bir şekilde kullanılan bir kelimedir. Keder, üzüntü ve mutsuzluk anlarında kullanılmıştır. Hayatınız boyunca en az bir kez, depresyonda olduğunuzu düşünmenize neden olabilecek kötü anlar yaşayabilirsiniz. Gerçek anlamda, sadece bir üzüntü aşamasından geçiyorsunuz, depresyon değil. Depresyon, düşündüğümüzden daha derindir. Son zamanlarda her zamankinden daha fazla popülerlik kazanan bir zihinsel sağlık sorunudur. Bir kişinin işini, ilişkilerini, ailesini ve yaşamını etkileyebilecek ciddi bir sağlık durumu haline gelebilir.

Depresyonu Destekleyen Faktörler

Ruh sağlığı ile ilgili diğer birçok hastalık gibi, depresyon da faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklanır. Dünya Sağlık Örgütü , biyolojik, psikolojik ve sosyal faktörler depresyon geliştirmede önemli olduğunu belirtti. Bu faktörlerin bir veya daha fazlası bir bireyde etkileşime girebilir ve depresyona neden olabilir. Tüm bu faktörlerin iyi bir etkileşimi, birkaç depresyon düzeyine neden olabilir.

Örneğin, işsizlik veya sevilen birinin ölümü gibi hayatında bazı zor anlar yaşayan bir kişi, şiddetli depresyona dönüşebilecek yalnızlık (sosyal bir faktör) yaşayabilir. Ayrıca iş kaybı, dolandırıcılık, okul sınavlarında başarısızlık, boşanma, cinsel şiddet ve diğer olumsuz yaşam olayları nedeniyle oluşan psikolojik travma da depresyona neden olabilir.

Diğer bazı durumlarda, beyin tarafından kusurlu ruh hali düzenlemesi, hormonal dengesizlik, bazı zayıflatıcı sağlık koşulları ve sakatlıklar gibi biyolojik faktörlerin depresyonu desteklediği bulunmuştur. Araştırmalar, beyindeki nörotransmitterlerin doğal ve hassas dengelerinin dışına çıkması durumunda depresyonun oluşabileceğini gösteriyor.

Depresyon ve Çeşitleri

Depresyon türleri arasında Durumsal depresyon, Biyolojik depresyon, Psikolojik depresyon ve Varoluşsal depresyon bulunur. Majör Depresif bozukluk, Kalıcı Depresif bozukluk, Mevsimsel Afektif bozukluk, Bipolar bozukluk (manik depresyon), Psikotik depresyon, Premenstrüel Disforik Bozukluk (PMDD), Perinatal depresyon (antepartum ve postpartum depresyon dahil) ve Atipik depresyon olarak da sınıflandırılabilir.

Majör depresif bozukluk en sık görülen tiptir. Depresif bir ruh hali, favori aktivitelere ilgi kaybı, önemli kilo değişiklikleri, uyku sorunları, iştah azalması, enerji azalması, değersizlik ve intihar düşünceleri ve kararsızlık, huzursuzluk veya hareket azalması vb. Olarak tanımlanır. Ara sıra görülen bir depresyon değildir. bu gider. Hemen hemen her gün meydana gelir.

Kalıcı Depresif bozukluk, distimi olarak da bilinir. Kronik bir depresyon şekli olarak tanımlanır. Sürekli umutsuzluk ve yetersizlik duygularıyla karakterizedir, bu da günlük aktivitelere olan ilginin kaybolmasına ve yaşamla ilgili konularda üretkenliğin azalmasına neden olabilir.

Mevsimsel Duygulanım bozukluğu, mevsimsel değişikliklerle ilişkili depresyon türüdür. Birçok insan için, her yıl aynı zamanlarda başlar ve biter. Sonbahar ve kış aylarında daha sık görülürken, nadiren ilkbahar veya yaz aylarında görülür.
Manik depresyon (bipolar bozukluk), bireyin aşırı ruh halleri yaşamasına neden olur. Bir noktada, o çok mutlu ve her yerde. Bir sonraki dakika depresyon nedeniyle çok düşük olabilir. Mani ve depresyonun bir karışımıdır.

Psikotik depresyonda, böyle bir kişi, sanrılar ve halüsinasyonlar gibi psikotik semptomlara ek olarak depresyon yaşar.
PMDD’li kadınlar, dönem başlamadan önce depresyon belirtileri, aşırı sinirlilik ve/veya anksiyete ile başvururlar. Bu, adetten yaklaşık iki hafta önce ortaya çıkabilir ve adetin başlamasından birkaç gün sonra düzelebilir. Aynı şekilde kadınlarda da perinatal depresyon görülür. Bir kadının bebeğinin doğumundan önce veya doğumdan sonra yaşadığı depresyonu ifade eder.

Atipik depresyon, bu depresyon tipinin mutlaka depresyon ilkelerini takip etmeyebileceğini ima eder.

Depresyon Belirtileri

Hayattaki durumlar hakkında üzgün olmak, mutlaka depresyonda olduğunuz anlamına gelmeyebilir. Bazı insanlar ihtiyaç duydukları her şeye sahiptir – aşk, aile, malzeme, para ve yine de depresyona girerler. Depresyon: Majör depresif bozukluk, depresyonun karmaşık bir şeklidir. Bu sadece bir ruh hali değişikliği değildir. Duygu, fiziksel görünüm, davranış ve bilişsel işlevleri etkileyen çeşitli semptomlarla ortaya çıkan tıbbi bir durumdur.

Depresyonun duygusal belirtileri arasında belirgin bir neden olmaksızın tutarlı ve yoğun üzüntü, değersizlik hissi, daha önce zevk veren faaliyetlere ilgi kaybı, intihar düşünceleri ve diğer birçok karanlık düşünce yer alır. Fiziksel olarak, depresyonlu bir kişi düşük enerji, yavaş konuşma, düşünme, uykusuzluk, çok fazla uyku, kilo değişiklikleri vb. deneyimlemeye başlayabilir. Depresyon, kişinin konsantrasyon veya odaklanma yeteneğinde azalma ve kararsızlık yaşamasına neden olabilir. Depresyondan geçmek, kişiyi kolayca ajite edebilir, huzursuz edebilir, az ya da çok yemek yiyebilir ve çok daha fazlasını yapabilir.

YORUM YAP

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Ne aramıştınız?

    Kategoriler

    Arkadaşlarını Bul
    #Sohbet odalarında güzel dostluklar
    Müzik Dinle
    #Radyo Kanalımızda müziğin ritmini hisset
    Yardımlaşma
    #Help kanalından yardım alabilirsin